Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

akamlara tan" kay- ir. V edir. 6.Osmanlı ordusu, teşkilatı ve disiplini ile dünyanın sayılı or- Kapıkulu Askerlerinin de etkisiy

akamlara
tan" kay-
ir.
V
edir.
6.Osmanlı ordusu, teşkilatı ve disiplini ile dünyanın sayılı or-
Kapıkulu Askerlerinin de etkisiyle Osmanlı Devleti kısa bir
dularından birisiydi. Bu ordu içerisinde önemli bir güç olan
zamanda sınırlarını Viyana önlerinden,

akamlara tan" kay- ir. V edir. 6.Osmanlı ordusu, teşkilatı ve disiplini ile dünyanın sayılı or- Kapıkulu Askerlerinin de etkisiyle Osmanlı Devleti kısa bir dularından birisiydi. Bu ordu içerisinde önemli bir güç olan zamanda sınırlarını Viyana önlerinden, Arabistan ve Mısır çöllerine kadar genişletti. Bu fetihlerde Kapıkulu Ordusu, hükümdarların en büyük dayanaklarındandı. Osmanlı Dev- piyadelerine "yeniçeri", süvarilerine ise "kapıkulu sipahisi leti'nin düzenli ve maaşlı ordusu olan Kapıkulu Ocağı'nın denilirdi. Bu bilgilere göre, 1. Ordu değişik bölümlerden oluşmuştur. II. Kapıkulu Ordusu mensupları için askerlik bir meslek ola- III. Kapıkulu Ordusu, yaya ve piyadelerden oluşmaktadır. rak görülmüştür. hangilerine ulaşılabilir? A) Yalnız I D) I ve III B) Yalnız II C) Yalnız III E) I, II ve III 8.Osmar ri ve as şirilip, ğı'nda Bu d 1. D 11. C III. C sor A)