Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

an Türk Si ink inie TEST-2 2. steril 1, II ve Türk İslam Devletlerinde bilimsel ve kültürel faaliyetle- rin gelişmesinde aşağıda

an
Türk
Si
ink
inie
TEST-2
2.
steril
1, II ve
Türk İslam Devletlerinde bilimsel ve kültürel faaliyetle-
rin gelişmesinde aşağıdakilerden hangisinin etkisinin ol-
duğu söylenemez?
Nizamiye medreselerinin açılması
BKağıt fabrikalarının kurulması
Sanatçıların

an Türk Si ink inie TEST-2 2. steril 1, II ve Türk İslam Devletlerinde bilimsel ve kültürel faaliyetle- rin gelişmesinde aşağıdakilerden hangisinin etkisinin ol- duğu söylenemez? Nizamiye medreselerinin açılması BKağıt fabrikalarının kurulması Sanatçıların ve düşünürlerin desteklenmesi D) Gulam sisteminin oluşturulması (E) Burslu eğitim anlayışına önem verilmesi 16v 11:3 10 Büyük Selçuklu Devleti'nde görülen, 1. Hükümdarların Tuğrul Bey'den itibaren "sultan" unvani- ni kullanmaya başlaması Farsçanın Farsçanın II. Medrese ve eğitim kurumlarında bilim dili olarak Arap- canın kabul edilmesi. TÜRKLERİN İSLA II. resmi dil olması IV. Saray, ordu ve halk arasında Türkçenin konuşulması D) I, II ve III durumlarından hangilerinin farklı kültürlerin etkisiyle or- taya çıktığı söylenebilir? A) Yalnız I B) Yalnız II E) III ve IV Büyük Selçuklu Devleti'nin bu uygulaması ile; C) I ve II 3. Büyük Selçuklu Devleti, iktalarında görevli olan sipahi ve as- kerlerin yerlerini belirli sürelerle değiştirme politikası uygu- lamıştır. 4. L S APOIEMI 5.