Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

Aristoteles'e göre, “Form"lar, algılanabilir olan tikel şeylerin içindedir. Öyleyse algılanabilen şeylerin kopyalanması anlamında sanat, Pla- ton'dakinden daha farklı bir değere sahiptir. Gerçeğin tak

Aristoteles'e göre, “Form"lar, algılanabilir olan
tikel şeylerin içindedir. Öyleyse algılanabilen
şeylerin kopyalanması anlamında sanat, Pla-
ton'dakinden daha farklı bir değere sahiptir.
Gerçeğin taklidi eşyayı özel bir şekilde algi-
lamayı öğretir. Diyel

Aristoteles'e göre, “Form"lar, algılanabilir olan tikel şeylerin içindedir. Öyleyse algılanabilen şeylerin kopyalanması anlamında sanat, Pla- ton'dakinden daha farklı bir değere sahiptir. Gerçeğin taklidi eşyayı özel bir şekilde algi- lamayı öğretir. Diyelim ki, bir şeyin yeni yan- larını görürüz ya da daha önce gördüğümüz bir şeyi yeni bir biçimde görürüz veya evvelce görmüş ve yaşamış olduğumuz bir şeyin far- kına varırız. Estetik algılama bu deneyimin bi- zatihi kendisinin iyi olması (ve sadece başka bir şey için yararlı olmaması) anlamında hem "üretici" (sanatçı) hem de tüketici (sanatı tec- rübe eden kişi) için keyifli bir durumdur. Ayrıca sanatçılar sadece gerçekten var olan bir şeyi taklit etmeye ihtiyaç hissetmezler. Olması ve olmaması gereken bir şeyi de taklit edebilirler. Buna göre aşağıdakilerden hangisi Aris- toteles'in görüşüne uygun değildir? A) Sanat, yaratma ürünü olduğu için estetik bir haz verir. B) Sanat, gerçekliğin taklidine dayanır ve farklı olanaklara işaret eder. C) Sanatın ahlaksal işlevi, insan eylemlerin değerlendirmede yansıtıcı görevi vardır. D) Sanat, hem sanatçı hem de sanat ese karşısındaki kişi açısından keyif veren b etkinliktir. E) Sanat, gerçekliğin farkına varılmasınd önemli işlevlere sahiptir.