Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

B 14. İlk Çağ'da hukuk konusunu işleyen tarih öğretmeni, Roma Hukuku ile ilgili şu bilgileri vermiştir; İmparator Justinianus ke

B
14. İlk Çağ'da hukuk konusunu işleyen tarih öğretmeni, Roma
Hukuku ile ilgili şu bilgileri vermiştir; İmparator Justinianus
kendi dönemine kadar uygulanan bütün Roma kanunları-
ni düzenleyip kendi adıyla bilinen Justinianus Kanunlarını
oluşturmuştur. Bu

B 14. İlk Çağ'da hukuk konusunu işleyen tarih öğretmeni, Roma Hukuku ile ilgili şu bilgileri vermiştir; İmparator Justinianus kendi dönemine kadar uygulanan bütün Roma kanunları- ni düzenleyip kendi adıyla bilinen Justinianus Kanunlarını oluşturmuştur. Bu kanunlarda suçluya hapis cezası ve- rilmeyip onun yerine suçluların manastırlara kapatılması yöntemine başvurulmuştur. Manastira kapatılmasındaki maksatları suçluyu cezalandırmak değil bunun yerine on- ların iyileşmesini sağlamaktı. İşlenen suçlara göre suçlu- ların sürgüne gönderilmesi, taş ocaklarında çalıştırılması ve mallarına el konulması gibi farklı cezalar da uygulan- mıştır. Tarih öğretmeninin, Roma Hukuku hakkında verdiği bilgilere bakılarak aşağıdakilerden hangisine ulaşıla- maz? A) Bu kanunlarda farklı cezalandırma yöntemleri kullanıl- mıştır. B) Bu kanunlarda kişiyi iyileştirme yoluna başvurulmuştur. C) Manastırlar bir rehabilite merkezi olarak kullanılmıştır. D) Bu kanunlar farklı toplumlar tarafından kullanılmıştır. E) Bu kanunlarda hapis uygulaması yoktur.