Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

B 23. Dijital çağın etkisini gösterdiği eğitim alanında, medya okuryazarlığı kavramı yeni bir eğitim programı serüvenini yansıtm

B
23. Dijital çağın etkisini gösterdiği eğitim alanında, medya
okuryazarlığı kavramı yeni bir eğitim programı serüvenini
yansıtmaktadır. Medyanın, globalleşerek toplumların
benliğine etki etmesi de medya okuryazarı olmanın önemi
ve değerini ortaya koymakta

B 23. Dijital çağın etkisini gösterdiği eğitim alanında, medya okuryazarlığı kavramı yeni bir eğitim programı serüvenini yansıtmaktadır. Medyanın, globalleşerek toplumların benliğine etki etmesi de medya okuryazarı olmanın önemi ve değerini ortaya koymaktadır. Bilgi teknolojilerinin akıl almaz dönüşümü, medyanın eleştirel ve analiz edici bir şekilde değerlendirilmesi gerekliliğini ortaya çıkarmış; medya okuryazarlığı da böylece önem kazanmış ve iletilerin, çözümleme ve değerlendirilmesinde eleştirel bakış açısı geliştiren bir alan olarak eğitim programındaki yerini almıştır. Aşağıdakilerden hangisi bu parçada anlatılanlarla aynı doğrultudadır? A) Dijitalleşme ile birlikte eğitim alanında yenilikler üretmek zorunlu hâle gelmiştir. B Teknolojinin gelişmesiyle birlikte medya okuryazarlığı eğitimin içerisine girmiştir. C) Medya her alanda olduğu gibi eğitim faaliyetlerini de etkisi altına almıştır. D) Medya okuryazarlığının önem kazanması, eğitimi de olumsuz etkilemiştir. E) Dijital devrim ile birlikte eğitimde eleştirel, sorgulayıcı bir anlayışa geçilmiştir.