Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

B B 2. Aşağıdaki metin parçalarından hangisi bir halk hikâye- sinden alınmıştır? BAB B A) O gece Zehra Hanım, bir köşesine çekil

B
B
2. Aşağıdaki metin parçalarından hangisi bir halk hikâye-
sinden alınmıştır?
BAB
B
A) O gece Zehra Hanım, bir köşesine çekildiği odasında
ruhi üzüntü ve bedeni istirap içinde birisini bekliyor.
Hâlâ niçin gelmediğini sabırsızlıkla sordukça "O ta-
rafla

B B 2. Aşağıdaki metin parçalarından hangisi bir halk hikâye- sinden alınmıştır? BAB B A) O gece Zehra Hanım, bir köşesine çekildiği odasında ruhi üzüntü ve bedeni istirap içinde birisini bekliyor. Hâlâ niçin gelmediğini sabırsızlıkla sordukça "O ta- raflarda yangın varmış, belki kendilerine yakınsa..." cevabını alıyordu ümitsizce. B) Parka giden geniş caddeden o heybetli insan akıntı- sıyla biz de çıkarken Meserret Kıraathanesinde tanı- dığım genç, toparlak yüzlü üç yüzbaşı Hayri, Salim ve Ahmet bize katıldılar. C) Aslı'nın Kars'a gittiğini bir hancıdan öğrenince Kerem'le sofu tekrar yola çıkarlar. Bir çeşmenin ba- şında yol üçe ayrılır. D) Tilkinin biri, peşine düşen avcılardan kurtulayım der- ken karşısına bir oduncu çıkmış. Bir yer göster, sak- lanayım diye ona yalvarmış. Oduncu, benim kulübeye gir; orada görmezler seni, demiş. E) Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde pireler ber- ber, develer tellal iken ben anamın beşiğini tingir min- gir sallar iken bir karı koca varmış. Bunların bir kızı olmuş.