Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

BİLİMLER - 1 TESTİ ersi olmak üzere toplam 16 soru vardır. cü- hi, a- et- de ve le e G 95 S R M A 3. Teorg bu! DENEME-1 Ahlat Se

BİLİMLER - 1 TESTİ
ersi olmak üzere toplam 16 soru vardır.
cü-
hi,
a-
et-
de
ve
le
e
G
95
S
R
M
A
3.
Teorg
bu!
DENEME-1
Ahlat Selçuklu Mezarlığı
210 dönümlük bir alanı kaplayan bu mezarlıkta çeşitli bi-
çimlerde yaklaşık 8200 mezar taşı bulunmaktadır. Bölg

BİLİMLER - 1 TESTİ ersi olmak üzere toplam 16 soru vardır. cü- hi, a- et- de ve le e G 95 S R M A 3. Teorg bu! DENEME-1 Ahlat Selçuklu Mezarlığı 210 dönümlük bir alanı kaplayan bu mezarlıkta çeşitli bi- çimlerde yaklaşık 8200 mezar taşı bulunmaktadır. Bölgede Orta Asya Türk mezar tiplerine benzeyen ve yer altına kazılmış odacıklar şeklinde yapılmış mezarlar da bulun- muştur. Mezarlıkta tarih boyunca bölgede hüküm sürmüş Ermeniler, Saltuklular, Ahlatşahlar, Eyyubîler, Selçuklular ve nihayet Osmanlılara ait mezarlar yer almaktadır. Buna göre Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nda çalışma yapan bir araştırmacının aşağıdakilerden hangisini söyle- mesi doğru olur? A) İslamiyet öncesi Türk devletleri tarafından inşa edil- miştir. B) Anadolu'da yaşamış birçok milletin tarihine ışık tutan bir ören yeridir. C) Bölgedeki buluntular, Türklerin yerleşik yaşamı benim- sediğinin kanıtıdır. D) Dünyanın bilinen ilk tapınakları Doğu Anadolu'da yer almaktadır. E) Mezarların büyük bölümü Türkiye Selçukluları Döne- mi'nde yapılmıştır.