Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

Burcu, babasına kek yapmasında yardım etmeye karar verdi. Birlikte malzemelerin hepsini ölçülerine göre ayırıp tezgâha koydular.

Burcu, babasına kek yapmasında yardım etmeye karar verdi. Birlikte malzemelerin hepsini ölçülerine
göre ayırıp tezgâha koydular. Burcu önce katı maddelerin birbiriyle karıştırılması gerektiğini düşündü
ğü için un ve şekeri karıştırdı. Babası bunu görünce B

Burcu, babasına kek yapmasında yardım etmeye karar verdi. Birlikte malzemelerin hepsini ölçülerine göre ayırıp tezgâha koydular. Burcu önce katı maddelerin birbiriyle karıştırılması gerektiğini düşündü ğü için un ve şekeri karıştırdı. Babası bunu görünce Burcu'ya evde başka un kalmadığını, bu yüzden kek yapmaya devam edemeyeceklerini söyledi. Kek için öncelikle şeker ve yumurtanın karıştırılması gerekir dedi. Burcu'nun babasıyla beraber kek yapabilmeye devam etmesi için un ve şekeri birbirinden nasıl ayıracağını bulması gerekiyordu. I. Buharlaştırma II. Çöktürme III. Suda çözdürme IV. Çökeltiyi ayırma 3. Burcu, un-şeker karışımını ayırabilmek için yukarıdaki işlemleri hangi sırayla gerçekleştirmeli- dir? A) II-IV-III – I B) III-IV-1 - || C) III-II-IV-1 D) II-III-I-IV