Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

BY Cesur insanların ayaklan dayanmak, KUI Kall C) En yükseğe erişmek isterseniz en aşağıdan başlayınız.. D) Evinizin eşiğini tem

BY Cesur insanların ayaklan dayanmak, KUI Kall
C) En yükseğe erişmek isterseniz en aşağıdan başlayınız..
D) Evinizin eşiğini temizlemeden komşunuzun damındaki kardan şikâyet etmeyiniz.
(1) İnsanlar bulundukları koşulları daha iyiye götürmek için çaba göste

BY Cesur insanların ayaklan dayanmak, KUI Kall C) En yükseğe erişmek isterseniz en aşağıdan başlayınız.. D) Evinizin eşiğini temizlemeden komşunuzun damındaki kardan şikâyet etmeyiniz. (1) İnsanlar bulundukları koşulları daha iyiye götürmek için çaba göstermelidir. (II) Bu nedenle de bilmediği şeyleri böre meye çalışmalı, her zaman daha büyük hedeflere doğru koşmalıdır. (III) Kişi, bugünkü bilgi ve yaşantısını yeterli gön ilerleyemez. (IV) Bu yüzden her şeyin daha iyisini elde etmek için uğraşmalıdır. Bu parçadaki numaralanmış cümlelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez? A) I. cümlede yüklem söz öbeğidir. VB) II. cümlede birden fazla yüklem bulunmaktadır. C) III. cümlede temel ögeler dışında da öge bulunmaktadır. D) IV. cümlenin öznesi gizli, diğer cümlelerin öznesi açıktır. . Yüklemin bildirdiği işi, eylemi yapan ya da oluş içinde bulunan varlığa özne denir. Buna göre aşağıdaki cümlelerin hangisinde "özne" yanlış gösterilmiştir? A) Papatyalar, taç olup kırlarda gezinen genç kızların saçını süslüyordu. 3) Bahardi güneş ve yağmuru bir araya getirerek yeryüzünü yıkayıp boyayan.