Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

carlar mışlar, er başta vrupa bir tim) iz III 4. (COTS ANDIN WHIT Eski toplumların çoğunda müşterek bir kurum olan kölelik, varl

carlar
mışlar,
er başta
vrupa
bir
tim)
iz III
4.
(COTS ANDIN
WHIT
Eski toplumların çoğunda müşterek bir kurum olan
kölelik, varlığını binlerce yıl sürdürmüştür. Bu konuda
ünlü Romalı hukukçu Gaius: "Köleler sahiplerinin
hâkimiyeti altında bulunurlar. Bu hâ

carlar mışlar, er başta vrupa bir tim) iz III 4. (COTS ANDIN WHIT Eski toplumların çoğunda müşterek bir kurum olan kölelik, varlığını binlerce yıl sürdürmüştür. Bu konuda ünlü Romalı hukukçu Gaius: "Köleler sahiplerinin hâkimiyeti altında bulunurlar. Bu hâkimiyet kavimler hukukuna ait bir hâkimiyettir. Çünkü bütün milletlerde, köle sahiplerinin köleleri üzerinde hayat ve ölüm hakkına sahip olduklarını açıkça görebiliriz." diyerek eski dünyada kölelik hakkındaki genel kanıyı belirtmiştir. Bu bilgilere bakılarak aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılabilir? A) Yeni belgeler ortaya çıktıkça tarih yeniden değerlendirilmelidir. B) Tarihî olaylar ele alınırken tarihî bilgilerin kendi döneminin koşullarına göre değerlendirilmesi gerekir. C) Tarihî olaylar belli bir yer ve zamanda meydana gelir. D) Bir tarihî olay kendinden sonraki bir olayın nedeni veya kendinden önceki bir olayın sonucu olabilir. E) Tarih bilincine sahip kişiler, tarihle ilgili bilgileri eleştirel değerlendirmeye tâbi tutar.