Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

D AYT Deneme Sınavı - 2 5. Albert Einstein'in ortaya koyduğu Özel Görelilik Teorisi'nin ilham kaynağı olan Michelson-Morley dene

D
AYT Deneme Sınavı - 2
5. Albert Einstein'in ortaya koyduğu Özel Görelilik
Teorisi'nin ilham kaynağı olan Michelson-Morley
deneyinin amacı ve sonuçları hakkındaki aşağıda-
ki yargılardan hangisi yanlıştır?
A) Albert A. Michelson ve Edward Morley tüm evren

D AYT Deneme Sınavı - 2 5. Albert Einstein'in ortaya koyduğu Özel Görelilik Teorisi'nin ilham kaynağı olan Michelson-Morley deneyinin amacı ve sonuçları hakkındaki aşağıda- ki yargılardan hangisi yanlıştır? A) Albert A. Michelson ve Edward Morley tüm evreni doldurduğuna inandıkları esir (eter) maddesinin varlığını desteklemek amacıyla bu deneyi yapmış- tır. B) Deneysel çalışmalarda hata yapma olasılığı ve bilim insanlarının çalışmanın sonuçlarından emin olma isteklerinden ötürü bu deney farklı bilim in- sanları tarafından farklı koşullarda çok kez tekrar- lanmıştır. C) Bu deney sonucunda evreni dolduran maddesel bir ortamın varlığı desteklenememiştir. D) Bu deney sonucuna göre ışığın hızı farklı referans çerçevelerine göre farklı büyüklükte olabilir. E) Bu deney sonucunda ışığın yayılması için madde- sel ortama gereksinim olmadığı anlaşılmıştır.