Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

E) Balkan devletlerinin Osmanlı Devleti'ni hukuken tanı- madığı com yunları 4. Mondros Mütarekesi'nin imzalanmasının ardından me

E) Balkan devletlerinin Osmanlı Devleti'ni hukuken tanı-
madığı
com
yunları
4. Mondros Mütarekesi'nin imzalanmasının ardından
mevcut Osmanlı yönetimi halkını koruyamamış, görev ve
sorumluluklarını yerine getirememiştir. Bu durum halkın
Mondros'a dayalı ola

E) Balkan devletlerinin Osmanlı Devleti'ni hukuken tanı- madığı com yunları 4. Mondros Mütarekesi'nin imzalanmasının ardından mevcut Osmanlı yönetimi halkını koruyamamış, görev ve sorumluluklarını yerine getirememiştir. Bu durum halkın Mondros'a dayalı olarak yapılan işgallere karşı kendi kendini koruma, kendini savunma birliklerini oluşturma ve bir araya gelme duygusunu kamçılamıştır. Ak Aşağıdakilerden hangisi bu durumun yol açtığı so- nuçlardan biri değildir? A) Türk halkının mevcut yönetime olan güveninin sarsıl- ması B) Ulusal bilincin işgale karşı tepkiye dönüşmesi C) Kuvayi Milliye ve Müdafaa-i Hukuk örgütlerinin oluş- masi D) Padişah Vahdettin'in halifelik görevinden ayrılması E) İstanbul Hükümeti'ne karşı yeni siyasal örgütlenmenin kurulması Diğer sayfaya geçiniz.