Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

E) P E ey öğ- ulunan rşılıklı okra- hiçbir a ise arak S 15. Thomas Kuhn'a göre bilim öncesi dönemde bilim insanları tarafından b

E)
P
E
ey öğ-
ulunan
rşılıklı
okra-
hiçbir
a ise
arak
S
15. Thomas Kuhn'a göre bilim öncesi dönemde bilim insanları
tarafından birçok kuram kullanılır ve zamanla bu kuram-
lardan biri bilim dünyasında kabul görür ve paradigmaya
dönüşür. Bu paradigma ile ol

E) P E ey öğ- ulunan rşılıklı okra- hiçbir a ise arak S 15. Thomas Kuhn'a göre bilim öncesi dönemde bilim insanları tarafından birçok kuram kullanılır ve zamanla bu kuram- lardan biri bilim dünyasında kabul görür ve paradigmaya dönüşür. Bu paradigma ile olağan bilim dönemine geçilmiş olur ve tüm çalışmalar bu paradigma çerçevesinde ger- çekleştirilir. Mevcut paradigma artık çalışmalara çözüm getiremez duruma geldiğinde bunalım dönemi yaşanır. İşte bu aşamada mevcut paradigmanın yerine geçecek yeni bir paradigma kabul görür ve bilimsel devrim gerçek- leşir, yeniden olağan bilim dönemine geçilir. Buna göre Thomas Kuhn bilimsel ilerlemeyi aşağıda- kilerden hangisine dayandırmaktadır? A) Bilimsel araştırma tekniklerinin gelişmesine B) Bilim insanları arasındaki işbirliğine C) Bilim adamlarının içinde bulunduğu ortama D) Bilimsel devrimle paradigmanın değişimine E) Bilimin konu alanının genişlemesine Igili 6 Diğer Sayfaya Geçiniz.