Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

en- eti p 133 e u rine zit midir? 11. Aren, oyuncak lego parçalarını kullanarak bir vinç tasarlıyor. Bu vinç ile aynı ağırlıktak

en-
eti
p
133
e
u
rine zit midir?
11. Aren, oyuncak lego parçalarını kullanarak bir vinç
tasarlıyor.
Bu vinç ile aynı ağırlıktaki yükleri kullanarak aşa-
ğıdaki düzenekleri ayrı ayrı kurarak deneyler ya-
pıyor.
I. Deney: Bir adet sabit ve bir adet hareketl

en- eti p 133 e u rine zit midir? 11. Aren, oyuncak lego parçalarını kullanarak bir vinç tasarlıyor. Bu vinç ile aynı ağırlıktaki yükleri kullanarak aşa- ğıdaki düzenekleri ayrı ayrı kurarak deneyler ya- pıyor. I. Deney: Bir adet sabit ve bir adet hareketli ma- kara kullanıyor. II. Deney: Bir adet sabit ve iki adet hareketli ma- kara kullanıyor. Buna göre bu deneyler sonunda aşağıda ve- rilen hangi ifade yanlıştır? (Makara ağırlıkları ihmal edilecektir.) A) deneyde dengeleyen kuvvet, II. deneydeki dengeleyen kuvvetten daha büyüktür. B) II. deneyde uygulanan kuvvetin yönü ile cis- min hareket yönü aynı olabilir. C) I. deneyde uygulanan kuvvetin yönü ile cis- min hareket yönü zıt olabilir.. D) II. deneyde dengeleyen kuvvet, yükün ağırlı- ğından daha büyüktür.