Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

endisine Inönü le, e Kanunu deden yük eclisi emadaki Jamaz? Palme Yayınevi 2. Ankara Savaşı, Osmanlı Padişahı Yıldırım Bayezit i

endisine
Inönü
le,
e Kanunu
deden
yük
eclisi
emadaki
Jamaz?
Palme Yayınevi
2.
Ankara Savaşı,
Osmanlı Padişahı
Yıldırım Bayezit ile
Timur arasında
Ankara'nın Çubuk
Ovası'nda yapılan,
Geç Orta Çağ'ın en
kanlı çarpışma-
larından biridir. Osmanlı Devleti'nin y

endisine Inönü le, e Kanunu deden yük eclisi emadaki Jamaz? Palme Yayınevi 2. Ankara Savaşı, Osmanlı Padişahı Yıldırım Bayezit ile Timur arasında Ankara'nın Çubuk Ovası'nda yapılan, Geç Orta Çağ'ın en kanlı çarpışma- larından biridir. Osmanlı Devleti'nin yenilgisiyle sonuçlanan bu savaş ile Osmanlılar hükümdarını, seçkin birliklerini ve arşivlerini yitirmiş, Fetret Devri olarak bilinen siyasi bir istikrarsızlık dönemine girmişlerdir. Aşağıdakilerden hangisi Ankara Savaşı'nın sonuçları arasında gösterilemez? A) Osmanlı Devleti dağılma tehlikesi geçirmiştir. B) Osmanlı Devleti'ne karşı uzun yıllar Haçlı İttifakı kuru- lamamıştır. C) Osmanlı Devleti'nde taht kavgaları yaşanmasına se- bep olmuştur. D) Izmir işgal edilmiştir. Anadolu'daki istikrar bozulmuştur.