Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

erin zle 1. (Baz) Asit (HCI) NaOH almaz? Bir beherglas içine bir miktar sodyumhid- roksit koyup üzerine fenolftalein ekley- niz.

erin
zle
1.
(Baz)
Asit
(HCI)
NaOH
almaz?
Bir beherglas içine bir miktar sodyumhid-
roksit koyup üzerine fenolftalein ekley-
niz. (karışım pembeleşir.) Büret içerisine
bir miktar hidroklorik asit koyup büretin
musluğunu açınız.
Beherglasin pembe rengi kaybo

erin zle 1. (Baz) Asit (HCI) NaOH almaz? Bir beherglas içine bir miktar sodyumhid- roksit koyup üzerine fenolftalein ekley- niz. (karışım pembeleşir.) Büret içerisine bir miktar hidroklorik asit koyup büretin musluğunu açınız. Beherglasin pembe rengi kaybolup say- damlaştığında musluğu kapatınız. Beherglası isittığınızda kapta katı bir madde elde edersiniz. Deneyde fenolftalein hangi amaçla kullanılmıştır? A) Kimyasal tepkimenin gerçekleşmesini sağlar. B) Kimyasal tepkimenin hızlanmasını sağlar. Ortamın asidik bazlığını gösterir. D) Tepkimenin reaktiflerindendir. 2. Aşağıdakilerden hangisi deneyin sonuçları arasında yer www.mubayayinlari.com A) Nötralleşme tepkimesi gerçekleşmiştir. B) Tepkime sonucunda tuz elde edilir Beherdeki pembe çözeltinin saydamlaşması ortamın pH de- ğerinin 7 olduğunu gösterir. D) Tepkime denklemi Asit + Baz + Fenolfalein Tuz verilen günlük olaylardan hangilerinde deneyde