Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

EST-3 ir deney i olarak -ijen kul- ürünler -i vardır. nlar, etil mantas- P) düzene- SOLUNUM 3. Oksijenin bulunmadığı bazı ortaml

EST-3
ir deney
i olarak
-ijen kul-
ürünler
-i vardır.
nlar, etil
mantas-
P)
düzene-
SOLUNUM
3. Oksijenin bulunmadığı bazı ortamlarda yaşayan canlılar, fermantasyon yapmaktadır. Fermantasyon, etil alkol ve laktik
asit fermantasyonu olmak üzere iki çeşittir.

EST-3 ir deney i olarak -ijen kul- ürünler -i vardır. nlar, etil mantas- P) düzene- SOLUNUM 3. Oksijenin bulunmadığı bazı ortamlarda yaşayan canlılar, fermantasyon yapmaktadır. Fermantasyon, etil alkol ve laktik asit fermantasyonu olmak üzere iki çeşittir. Fermantasyon sonucu oluşan ürünler aşağıda verilmiştir. O₂ siz solunum Besin Karbondioksit + Etil alkol + Enerji (ATP) + Isi O, siz solunum Besin Laktik asit + Enerji (ATP) + Isi Ahmet, iki farklı bakteri türünü kullanarak aşağıdaki deney düzeneğini hazırlamıştır. Bu düzeneklere, eşit miktarda glikoz çözeltisi koymuş; daha sonra 1. kaba bira mayası, II. kaba ise yoğurt bakterisi eklemiştir. Termometre. Glikoz çözeltisi Bira mayası Hareketli bilye ea 2 Glikoz çözeltisi Yoğurt bakterisi Termometre 1. kap 2. kap Her iki kapta da fermantasyon gerçekleştiğine göre, aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? APCam borudaki hareketli bilye, 2 yönünde hareket eder B) Termometrelerin ölçtüğü değerler artar. C) I. kapta etil alkol fermantasyonu, II. kapta laktik asit fermantasyonu gerçekleşir D) Bir glikozdan üretilen ATP miktarı farklıdır. TEST-3 14. Fen bilimleri öğretmeni, eşit miktarlarda aldığı K ve L bakterilerini, içinde glikoz çözeltisi bulunan özdeş iki tüp içine bıra- ve tüplere cam borular yerleştiriyor.