Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

FEN BİLİMLERİ B Kitapçık Türü 17. Bilim insanları genetik bir müdahale ile küçük ve şeffaf bir denizanası türünün avını yakalama

FEN BİLİMLERİ
B
Kitapçık Türü
17. Bilim insanları genetik bir müdahale ile küçük ve şeffaf bir denizanası türünün avını yakalamak ve beslenmek
gibi karmaşık hareketleri gerçekleştirmek amacıyla sinir hücrelerinin birlikte nasıl çalıştığının sırrını çözdü.

FEN BİLİMLERİ B Kitapçık Türü 17. Bilim insanları genetik bir müdahale ile küçük ve şeffaf bir denizanası türünün avını yakalamak ve beslenmek gibi karmaşık hareketleri gerçekleştirmek amacıyla sinir hücrelerinin birlikte nasıl çalıştığının sırrını çözdü. Araştırmacılar bu basit denizanası türüne bir gen aktarımı yaparak sinir hücrelerinin harekete geçtiği zaman par- lamasını sağladılar. Böylece denizanasının karmaşık hareketlerinde sinir hücrelerinin hangi sırayla ve yoğunluk- ta çalıştığını keşfettiler. Buna göre verilen biyoteknolojik çalışma ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Biyoteknolojik çalışmalarda sadece ilkel canlılara gen aktarımı yapılabilir. B) Gen aktarımı yapılan denizanasının sinir hücrelerinin parlamasının nedeni bu hücrelerin mutasyona uğrama- sıdır. C) Gen aktarımı yapılmayan denizanasının genetik yapısında parlama özelliğini sağlayan genler bulunmaktadır. D) Yapılan çalışmada genetik müdahaleye uğrayan denizanasının sinir hücrelerinin hepsinin aynı sıklık ve yo- ğunlukta çalıştığı tespit edilmiştir.