Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

H TESTI www.deltakitap.com DENEME 10 ? 3. Islahat Fermani; Müslümanlar ile gayrimüslimlerin haklarını eşit hale getirerek bütün

H TESTI
www.deltakitap.com
DENEME 10
?
3. Islahat Fermani; Müslümanlar ile gayrimüslimlerin
haklarını eşit hale getirerek bütün toplulukları
kaynaştırmanın bir aracı olarak düşünülmesinin
dışında, Avrupalı büyük güçlerin Osmanlı Devleti
üzerindeki ekonomik

H TESTI www.deltakitap.com DENEME 10 ? 3. Islahat Fermani; Müslümanlar ile gayrimüslimlerin haklarını eşit hale getirerek bütün toplulukları kaynaştırmanın bir aracı olarak düşünülmesinin dışında, Avrupalı büyük güçlerin Osmanlı Devleti üzerindeki ekonomik çıkarlarını pekiştirici bir sonuç doğurmuştur. Islahat Fermanı'nın aşağıdaki hükümlerinden hangisi bu yargıyı kanıtlamaktadır? A) Devlet hizmetlerine, askerliğe ve okullara ayrım gözetmeksizin tüm tebaa kabul edilecek B) Müslümanlar ile gayrimüslimler arasındaki davaları görmek için karma mahkemeler kurulacak C)Yabancılar da Osmanlı Devleti sınırları içerisinde mülk sahibi olabilecek D) Cizye vergisi kaldırılacak, gayrimüslimler askerlik bedelini nakit olarak ödeyecek E) İltizam usulü kaldırılacak, bütün Osmanlı tebaası aynı vergiyi ödeyecek Hizom?