Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

için yaratıcılığa nlik için şarttır. . Girişimcilikte abilecek birçok r özellik diğer a yaratıcılıktır. -dır kullandığı n hayal

için yaratıcılığa
nlik için şarttır.
. Girişimcilikte
abilecek birçok
r özellik diğer
a yaratıcılıktır.
-dır kullandığı
n hayal gücü
n bir girişimci
zmanlık dalını
eklerde veril-
başarısı için
ir, çünkü bir
da çok fazla
nler başarılı
elini ortaya
a bir adı

için yaratıcılığa nlik için şarttır. . Girişimcilikte abilecek birçok r özellik diğer a yaratıcılıktır. -dır kullandığı n hayal gücü n bir girişimci zmanlık dalını eklerde veril- başarısı için ir, çünkü bir da çok fazla nler başarılı elini ortaya a bir adım amacını ve mangisine ğa ihtiyaç renilmesi a sahip arısı için ratıcılık YKS BENİMHOCAM Mest souhu Deneme 32. Bütün dünyayı etkisi altına alarak hızını azaltmadan hızla yayılmaya devam eden Koronavirüs salgını, insanların yaşam pratiklerini de büyük oranda etkilemeye devam ediyor Süreç içerisinde insanlar, kısıtlamalar, yasaklar, maske ile yaşama gibi duruma adaptasyon sağlama nok- tasında birtakım sorunlarla da başa çıkmak durumunda kalıyor Fiziksel olarak neden olduğu hasarların yanı sıra, beklenmedik ve olağan dışı bir şekilde hayatımıza giren, hayat pratiklerimizi etkisi altına alan virüs kökenli bu salgın, aynı zamanda zihinsel dengemizi ve duygu durumumuzu da ciddi ölçüde etkiliyor. Bu süreç içerisinde şiddeti değişmekle birlikte çoğu insanda anksiyete, takıntı ve kaygı gibi durumlar da başa çıkılması zor bir noktaya ulaşabiliyor. Uzmanlar belirli sınırlar dâhilinde kaygı faktö- rünün insan yaşamının devamlılığı için gerekli olduğunu söylerken; ilerleyen ve kişinin yaşamını ciddi oranda kısıtlayan düzeye geldiğinde oldukça tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini vurguluyof. Normal düzeyde sayılabilecek bir kaygı durumu, bireyin yaşam bütünlüğünü güvenli bir şekilde devam ettirebilmek, mantıklı analizler yaparak karar alabilmek noktasında yarar sağlarken; bu durum absaplantı, takıntı ve ileri düzeyde anksiyete sorunlarına yol açtığında bireyin mantık mekanizmasını da devre dışı bırakabiliyor. Bu noktada bireyin kaygı durumu ile başa çıkabilmek adına yapabileceği birtakım pratiklere hâkim olması da oldukça önemli bir hâl alıyor. Yapılan çalışma- lar, bahsedilen kaygı ve anksiyete durumunun psikolojik etkilerine daha yoğun vurgu yapmaktadır; ancak durum yalnızca basit bir kaygı durumundan öteye gidebilmek- tedi İnsan vücudu kaygı durumuyla başa çıkabilmek için geliştirdiği pek çok yöntemin yan etkilerine de maruz kalabilmektedir. Şüphesiz bahsedilen bu küresel salgın, bağışıklık sistemi ile yakından ilişkili Virüsle mücadele noktasında ihtiyaç duyduğumuz savunma mekanizmamız, yoğun stres ve kaygı durumunda baskılanmakta ve virüse karşı bizi daha savunmasız hâle getirebilmektedir. Bu parçadan hareketle Koronavirüs ile ilgili aşağıdaki- lerden hangisi çıkarılamaz? A) Kaygı ve stres durumu da kişilerin bağışıklığını güç- lendirmeyi sağladığı için çok önemli olmaktadıt B) Kaygı kişilerde yeterli düzeyde olduğunda güvenliği sağlarken aşırısı rahatsızlıklara yol açmaktadır. C) Salgın sadece fizyolojik olarak hasta etmesinin yanın- da psikolojik olarak da derin izler bırakmaktadır. D) Salgin sadece vücuda verdiği zararla değil ondan kaçınma ile ilgili de kaygıya sebep olmaktadır. E Koronavirüs önüne geçilemez bir hızla yayılarak insanların sosyal yaşamını derinden etkilemiştir.