Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

II. Omer ve Yagmur kilidir. III. Yağmur'un verdiği bilgi, bilimsel bir bilgidir. yargılarından hangileri kesinlikle doğrudur? A)

II. Omer ve Yagmur
kilidir.
III. Yağmur'un verdiği bilgi, bilimsel bir bilgidir.
yargılarından hangileri kesinlikle doğrudur?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
D) I ve II
E) I ve III
C) Yalnız III
10. W. Thomsen 1836 yılında ilk defa "Üç Çağ Sistemi"-
ni kurmuş; bö

II. Omer ve Yagmur kilidir. III. Yağmur'un verdiği bilgi, bilimsel bir bilgidir. yargılarından hangileri kesinlikle doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II D) I ve II E) I ve III C) Yalnız III 10. W. Thomsen 1836 yılında ilk defa "Üç Çağ Sistemi"- ni kurmuş; böylece taş, tunç ve demir sıralaması günü- müze kadar tarih öncesi arkeolojinin kronolojik sırala- masını oluşturmuştur. 1865 yılında Lubbock "Üç Çağ Sistemi"ni ayrıntılı bir şekilde yeniden ele almıştır. Buna göre Taş Çağı; Eski ve Yeni Taş Çağı yani Paleo- litik ve Neolotik Çağ'a ayrılmıştır. Bu bilgiye göre, "Üç Çağ Sistemi"nin belirlenme- sinde öncelikli olarak aşağıdakilerden hangisi belirleyici olmuştur? Madenlerin keşfedilme sırası Aletlerin yapımında kullanılan malzemelerin cinsi C) Madenciliğin gelişmesi D) Insanların yerleşik yaşama geçmesi E) İnsanların geçim kaynaklarının değişmesi Analitik Tarih W