Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

İletişim; bireyler, gruplar, ve toplumlar arasındaki her türlü ileti alışverişi sürecidir. Başka bir ifadeyle ileti- şim, iki bi

İletişim; bireyler, gruplar, ve toplumlar arasındaki her
türlü ileti alışverişi sürecidir. Başka bir ifadeyle ileti-
şim, iki birim arasındaki mesaj paylaşımıdır. İnsanlar
arasındaki iletişimin gerçekleşebilmesi için verici ve
alıcıya ihtiyaç vardır. İnsan

İletişim; bireyler, gruplar, ve toplumlar arasındaki her türlü ileti alışverişi sürecidir. Başka bir ifadeyle ileti- şim, iki birim arasındaki mesaj paylaşımıdır. İnsanlar arasındaki iletişimin gerçekleşebilmesi için verici ve alıcıya ihtiyaç vardır. İnsanın var olmasıyla başlayan iletişim, çağımızın ihtiyaçları ve hayatın etkileşimiyle daha da önemli bir hal almıştır. İnsanın olduğu her yerde düşünce, düşünme, hissetme ve bunları bir- birlerine aktarma ihtiyacı doğmuştur. Bütün canlılar gibi, insan da doğa ile etkileşimde bulunarak varlığını sürdürür. Diğer canlı türlerinden farklı olarak yalnızca insan, doğa ile etkileşimde araya kültürünü koyar. İn- sanlar birçok yolla iletişim kurabilir ama bu yolların en güçlü olanı dille yapılanıdır. Verici ve alıcı arasında iletişimin etkin bir şekilde gerçekleşmesi uygun koşul- ların sağlanmasıyla mümkündür. Bu parçada aşağıdakilerden hangisinin doğrudan cevabi yoktur? A) İletişim nedir? B) iletişimin gerçekleşmesi için nelere ihtiyaç vardır? C) iletişim ne zaman başlamıştır? letişim nasıl ortaya çıkmıştır?