Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

Kan bir süre deney tüpünde bekletildiğinde kan hücreleri dibe çöker, kanın plazma kısmı ise deney tüpünün üstünde toplanır. Kani

Kan bir süre deney tüpünde bekletildiğinde kan hücreleri dibe çöker, kanın
plazma kısmı ise deney tüpünün üstünde toplanır. Kanin plazma kısmı ile
dibe çöken kısmı arasında ise ince bir şerit halinde akyuvar ve kan pulcuk-
ları bulunur.
Yandaki görselde bi

Kan bir süre deney tüpünde bekletildiğinde kan hücreleri dibe çöker, kanın plazma kısmı ise deney tüpünün üstünde toplanır. Kanin plazma kısmı ile dibe çöken kısmı arasında ise ince bir şerit halinde akyuvar ve kan pulcuk- ları bulunur. Yandaki görselde bir süre deney tüpünde bekletilen kan üzerindeki bölüm- ler numaralandırılmıştır. Buna göre deney tüpündeki I, II ve Ill numaralı kısımlarla ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yan- liştır? 4) 1 numaralı kısmin % 90'1 su, geri kalan kısm: is.: besin içerikleri, hormon ve atık maddelerden oluşur. Il numaralı kısımda bulunan beyaz renkli hücreler vücudumuzu mikroplara karşı savunur. Il ve Ill numaralı kısımdaki hücreler, damarlarda 1 numaralt kısımdaki sıvı içerisinde yüzer. Ill numaralı kısımda bulunan hücreler kanin pıhtılaşmasını sağlayan alyuvar hücreleridir.