Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

Kitapçığı » 8. Teleskop, genellikle silindirik bir tüp içine yerleştirilmiş mercek ve aynalardan oluşan gözlem aracıdır. Mercek

Kitapçığı »
8. Teleskop, genellikle silindirik bir tüp içine yerleştirilmiş mercek ve aynalardan oluşan gözlem aracıdır. Mercek ve
aynalar ışığı bir noktada toplayıp görüntüyü büyüterek gök cisimlerinin daha parlak ve yakın görünmesini sağlar.
Aşağıda bir

Kitapçığı » 8. Teleskop, genellikle silindirik bir tüp içine yerleştirilmiş mercek ve aynalardan oluşan gözlem aracıdır. Mercek ve aynalar ışığı bir noktada toplayıp görüntüyü büyüterek gök cisimlerinin daha parlak ve yakın görünmesini sağlar. Aşağıda bir teleskobun iç yapısı verilmiştir. Kırıcı mercek Işık ışınları Göz merceği FEN BİLİMLERİ Buna göre yapısı verilen teleskop ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Kırıcı mercek ışık ışınlarının bir noktada toplanmasını sağlayarak görüntü oluşturur. ( Işık ışınlarının mercekler tarafından kırılmaya uğraması sonucu görüntü elde edilir. C) Işık ışınlarından yararlanılarak görüntü elde edildiği için optik teleskop çeşididir. Uzaydan gelen radyo dalgaları elektrik sinyaline dönüştürülerek gözlem yapılır.