Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

Leccs 0.0 Hazırlayan: MEVLODE OLCAYTÜRK FEN 5. SINIF A) Eşit kollu terazi C) Termometre DERSS LIG www.derslig.com KUVVETİN ÖLÇÜL

Leccs
0.0
Hazırlayan: MEVLODE OLCAYTÜRK
FEN
5. SINIF
A) Eşit kollu terazi
C) Termometre
DERSS
LIG
www.derslig.com
KUVVETİN ÖLÇÜLMESİ VE SÜRTÜNME
A) Yay
C) Singer
ölçmek isteyen
Kuvveti
öğrenci aşağıdaki aletlerden
hangisini kullanarak bunu
yapabilir?
B) Di

Leccs 0.0 Hazırlayan: MEVLODE OLCAYTÜRK FEN 5. SINIF A) Eşit kollu terazi C) Termometre DERSS LIG www.derslig.com KUVVETİN ÖLÇÜLMESİ VE SÜRTÜNME A) Yay C) Singer ölçmek isteyen Kuvveti öğrenci aşağıdaki aletlerden hangisini kullanarak bunu yapabilir? B) Dinamometre D) Cetvel 2-Aşağ da verilen ifadelerden hangisi yanlıştır? A) kuvvet, dinamometre ile ölçülür. B) Dinamometreye fazla kuvvet uygulanırsa yayların esnekliği bozulur. C) Cismin kütlesi arttıkça yayın uzama miktarı artar. D) Hassas ölçüm yapan dinamometrelerde kalın yay kullanılır. 3- Aşağ da verilenlerden hangisi esnek bir cisim değildir? B) Lastik D) Plastik 4- Yerde duran tahta bir kutuyu iterseniz yani kuvvet uygularsanız, hareket etmesine engel olan Bir cismin bir etki olduğunu fark edersiniz. hareketine zit yönde olan bu etkiye sürtünme kuvveti denir. Birbirine temas eden iki cismin yüzeyleri arasındaki pürüzlülükten dolayı oluşur. kuvvetinin günlük hayatta Sürtünme etkilerinin yanında olumsuz etkileri de vardır. verilenlerin hangisinde sürtünme Aşağıda kuvvetinin olumsuz bir etkisi vardır? olumlu A) Yazı yazmak B) Kalecinin topu tutabilmesi C) Mekanik parçaların aşınması D) Otomobillerin durabilmesi www.derslig.com 5-Aşağıda verilen olayların hangisinde sürtünme kuvvetini azaltmak amaçlanmıştır? A) Uçaklanın uç kısmının sivri yapılması B) Otomobillerin tekerleklerine zincir takılması C) Futbolcuların krampon giymesi D) Uçaktan atlayan kişinin paraşüt takması 6- Kuvvet ile ilgili; 1. Cisimlerin şeklini değiştirebilir. Kuvvetin birimi Newton'dır. Kuvvetin uygulanması için temas gerekir. ifadelerinden hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III II. III.