Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

lik ve Orta Islam Medeniyeti'nin Doğuşu, 13. Tolunoğulları Devleti'nin kurucusu Ahmet b. Tolun siyasi ve idari istikrarsızlık iç

lik ve Orta
Islam Medeniyeti'nin Doğuşu,
13. Tolunoğulları Devleti'nin kurucusu Ahmet b. Tolun siyasi ve
idari istikrarsızlık içinde bulunan Mısır'ın güvenliğini sağlamış,
Mısır'ın imar ve bayındırlık işleri ile uğraşmış, tarım, şehircilik ve
sağlık konula

lik ve Orta Islam Medeniyeti'nin Doğuşu, 13. Tolunoğulları Devleti'nin kurucusu Ahmet b. Tolun siyasi ve idari istikrarsızlık içinde bulunan Mısır'ın güvenliğini sağlamış, Mısır'ın imar ve bayındırlık işleri ile uğraşmış, tarım, şehircilik ve sağlık konularında iz bırakan faaliyetler yürütmüş, Dinar-ı Tuluni olarak bilinen altın paralar bastırmıştır. Yapmış olduğu hizmetler arasında; Nil üzerinde su seviyesini ölçen Nilometreleri onarmış, Maristan adıyla ücretsiz hastane ve Tolunoğlu Ahmet Cami'sini halkın hizmetine açmıştır. Tolunoğulları ile ilgili verilen bu bilgiler ışığında aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz? A) Sosyal devlet anlayışına dayalı bir yönetim tesis edilmiştir. B) Ekonomik olarak güçlü bir devlet yapılanması oluşturulmuştur. C) Arap kültürünün Mısır'da yayılmasında önemli katkılarda bulunulmuştur. D) Mısır da merkezi otoriteyi güçlendirecek faaliyetlerde yürütülmüştür. E) Mısır'ın imar edilmesi konusunda teknik çalışmalar gerçekleştirilmiştir.