Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

Mercekler 6 Fen bilimleri ogretmeni mercekler konusuna başlamadan önce aşağıdaki etkinliği yapıyor. Iki tandi mer paralel gk isi

Mercekler
6 Fen bilimleri ogretmeni mercekler konusuna başlamadan önce aşağıdaki etkinliği yapıyor. Iki tandi mer
paralel gk isimlan göndererek, işınların izlediği yolları öğrencilerine gösteriyor.
Sule
1. mercek
Daha sonra öğretmen yaptıkları gözlem sonuc

Mercekler 6 Fen bilimleri ogretmeni mercekler konusuna başlamadan önce aşağıdaki etkinliği yapıyor. Iki tandi mer paralel gk isimlan göndererek, işınların izlediği yolları öğrencilerine gösteriyor. Sule 1. mercek Daha sonra öğretmen yaptıkları gözlem sonucunda öğrencilerinden çıkarımlarda bulunmalarını istiyor Bazı öğrencilerin ifadeleri aşağıdaki gibidir. Elf 1. merceğin kenarlan ortasina göre. daha ince iken, 2. merceğin kenarları ortasından kalindir. 2 mercekte kirilan işik ışınları, işık kaynağının olduğu tarafta bir nokta- dan saçılıyormuş gibi ilerlemiştir.. 1. mercek, merceğe paralel gelen işik işinlarının merceğin diğer tarafındaki bir noktada kesişme- sini sağlamıştır. 1. mercek işik şınlarını dağıtırken, 2. mercek ışık ışınlarını toplamıştır. Şule, Ahmet ve Emine Şule, Mehmet, Elif ve Ahmet 2. mercek Her iki mercekte de, merceğe gelen işık ışınları kırılmaya uğra- miştir. Emine Buna göre hangi öğrencilerin yaptığı çıkarımlar doğrudur? A) Şule ve Ahmet B) Mehmet, EM ve Emine 130 Mehmet Ahmet Me 7. 8.