Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

misiniz? 2. C) () B0000 Auster ve Coetzee, her ne konuşursa konuşsun ger- çeklerin peşinden ayrılmıyor ve hiçbir zaman yeryü- zü

misiniz?
2.
C) ()
B0000
Auster ve Coetzee, her ne konuşursa konuşsun ger-
çeklerin peşinden ayrılmıyor ve hiçbir zaman yeryü-
zünü göremeyecek kadar havalanmıyor; Coetzee'nin
sözleri bunu çok iyi anlatıyor: "Dünya, üzerinde tartı-
şılıp anlaşmaya varılmış

misiniz? 2. C) () B0000 Auster ve Coetzee, her ne konuşursa konuşsun ger- çeklerin peşinden ayrılmıyor ve hiçbir zaman yeryü- zünü göremeyecek kadar havalanmıyor; Coetzee'nin sözleri bunu çok iyi anlatıyor: "Dünya, üzerinde tartı- şılıp anlaşmaya varılmış bir gerçekliği yaşamaktansa kendi yarattığımız gerçekliğin sefaletini yaşamayı yeğliyor." www.pelikanyayinevi.com.tr Bu parçada noktalama işaretleriyle ilgili hangi ku- rala yer verilmemiştir? A) Uzun cümlelerde yüklemden uzak düşmüş olan özneyi belirtmek için virgül kullanılır. B) Ögeleri arasında virgül bulunan sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için noktalı vigül kullanılır. 2 C) Özel adlara getirilen iyelik, durum ekleri kesme işaretiyle ayrılır. D) Başka bir kimseden veya yazıdan olduğu gibi ak- tarılan sözler tırnak içine alınır. Birbiri ardınca sıralanan eş görevli kelime ve keli- me gruplarının arasına virgül konur.