Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

nıdığı kapitülas- omisine olumsuz Avrupa devlet- manlı Devleti'nin anlı Devleti'nin masıyla, kapitü- - için Osmanlı e gelmiştir.

nıdığı kapitülas-
omisine olumsuz
Avrupa devlet-
manlı Devleti'nin
anlı Devleti'nin
masıyla, kapitü-
- için Osmanlı
e gelmiştir.
arlarının çatış-
düşmesi
ebilir?
/benimhocam
5.
Öğretmeninin sorduğu soruya Bayram, "1787-1792 Osmanlı
/ Avusturya - Rusya sava

nıdığı kapitülas- omisine olumsuz Avrupa devlet- manlı Devleti'nin anlı Devleti'nin masıyla, kapitü- - için Osmanlı e gelmiştir. arlarının çatış- düşmesi ebilir? /benimhocam 5. Öğretmeninin sorduğu soruya Bayram, "1787-1792 Osmanlı / Avusturya - Rusya savaşı devam ederken yaşanan ---- sebebiyle Avusturya Osmanlı Devleti ile Ziştovi Antlaşması'nı imzaladı. Tek kalan Rusya da bir yıl sonra Yaş Antlaşması'nı imzalayarak, Dakya Devleti projesinden vazgeçti." demiştir. Ancak Bayram soruya cevap verirken bir noktayı hatırlaya- mamıştır. Bayram'ın öğretmeninin sorduğu soruya cevap verirken hatırlayamadığı ve ---- olarak gösterilen o boşluğa aşağı- dakilerden hangisi getirilmelidir? A) Vaka-i Hayriye B) Viyana Kongresi C) Lale Devri D) Aynalıkavak Tenkihnamesi E) Fransız İhtilali Çagin disiplinin bozulmasi akilerden hangisi XVII. yüzyılda çık Celali ve Suhte isyanlarının orta fik topraklarının iltizama dönüştü erkezi otoritenin bozulması aray kadınları ve ulemanın kıs (adi ve sancak beylerinin res Kini para toplaması Savaştan kaçan askerle suzluk çıkarması XVII. yy'da Osma Jarla ilgili ta