Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

nra dü tarafın münden TEST 1 1. (1) Islamiyet öncesi Türk edebiyatı ya da Destan Dönemi Türk edebiyatı, Türklerin Islamiyet'i ka

nra dü
tarafın
münden
TEST 1
1. (1) Islamiyet öncesi Türk edebiyatı ya da Destan Dönemi Türk
edebiyatı, Türklerin Islamiyet'i kabulünden önceki dönemler-
de oluşturdukları edebiyata verilen isimdir. (II) İslamiyet ön-
cesi Türk edebiyatı MÖ 4000'li yıllard

nra dü tarafın münden TEST 1 1. (1) Islamiyet öncesi Türk edebiyatı ya da Destan Dönemi Türk edebiyatı, Türklerin Islamiyet'i kabulünden önceki dönemler- de oluşturdukları edebiyata verilen isimdir. (II) İslamiyet ön- cesi Türk edebiyatı MÖ 4000'li yıllardan başlayarak Türklerin İslamiyet'i kabul ettiği VIII. yüzyıla kadar sürmektedir. (III) Bu dönem edebiyatı genellikle sözlü ürünlerden oluşmuştur ve ya- zılı ürünler yok denecek kadar azdır. (IV) İslamiyet öncesi Türk edebiyatında MS VI. yüzyıla kadar olan dönem sözlü edebi- yat dönemi olarak adlandırılırken, ilk yazılı eserlerin verilme- ye başlamasından sonra yazılı edebiyat dönemi başlamıştır. (V) Eski Türklere ait olan en eski yazılı belgeler ise Orhun Yazıtları'dır; genel olarak Orhun Yazıtları'ndan önceki dönem sözlü edebiyat, sonrası ise yazılı edebiyat olarak nitelendiril- miştir. Yukarıda numaralanmış yerlerin hangisinde bir bilgi yanlışı vardır? A) I. B) II. C) III. 12. MİKRO KONU: İslamiy D) IV. E) V. --- milletle lumsal (sa talık, sel, süslenm Yukarıd getirilm A) Sa 5.