Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

O Aşık edebiyatının en renkli, toplumu ve insanı derinden kuşatıp an- latan, hayatla en iç içe geçmiş türü olan destanlanni, maa

O
Aşık edebiyatının en renkli, toplumu ve insanı derinden kuşatıp an-
latan, hayatla en iç içe geçmiş türü olan destanlanni, maalesef, ihtiva
ettikleri zenginlik, kıymet ve değeri hakkıyla ortaya konacak bir de-
rinlikle ele alıp incelemiyoruz. Ben bu meti

O Aşık edebiyatının en renkli, toplumu ve insanı derinden kuşatıp an- latan, hayatla en iç içe geçmiş türü olan destanlanni, maalesef, ihtiva ettikleri zenginlik, kıymet ve değeri hakkıyla ortaya konacak bir de- rinlikle ele alıp incelemiyoruz. Ben bu metinlere baktığımda sadece yazıldığı zamanlara ve çağlara değil, hemen bütün zaman ve devir- lere gönderilmiş bir "insan hayreti" görüyorum. Bu hayretin en derin katmanında şu vardır. İnsan ne kadar karmaşık ne kadar anlaşılmaz, ne kadar çilekeş, gizemli mi gizemli, ne kadar bitip tükenmez imtihan- larla sınanan ama buna rağmen de hâlâ hayatta kalabilen bir canlıdır! Bütün destanlar insan hayretinin bir dışa vurumudur. Aşığımız, elinde kâh kalemi kâh sazı, insanın binbir hâlleri hakkında hayret makamın- dan feryat etmektedir. Her destan çağının toplum, insan ve hayatına tutulmuş bir aynadır. Bir devri mi merak ediyoruz, eğer yazılmışsa/söy- lenmişse o devrin destanlarına bakmamız kâfidir TI Bu parçadan hareketle aşağıdakilerden hangisine ulaşıla- bilir? A) Aşık geleneğiyle ilgili yeterli araştırma ve inceleme yapılma- maktadır. B) İnsanın karmaşık ve anlaşılmaz yapısına destanlarda rastla- mak mümkündür. C) Destanlar ve âşıklık geleneği insanlar tarafından yeterince benimsenememiştir. D) Destanlar oluşturulduğu toplumu ve insanı birçok yönüyle yansıtır. E) Destanlardan yola çıkarak ait oldukları toplumlarla ilgili çı- karım yapılabilir.