Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

olduğu sa- Yalniz III 7-YGS) elir- n L 4. R 7 Ekim 1912'de Avusturya ve Rusya; Balkan- larda bir savaş çıkarsa zayıf gördükleri

olduğu sa-
Yalniz III
7-YGS)
elir-
n
L 4.
R
7 Ekim 1912'de Avusturya ve Rusya; Balkan-
larda bir savaş çıkarsa zayıf gördükleri Balkan
Devletlerini korumak için savaş sonunda mevcut
sınırların değişmemesi gerektiğini ilan etmiş, İn-
giltere ve Fransa da bu

olduğu sa- Yalniz III 7-YGS) elir- n L 4. R 7 Ekim 1912'de Avusturya ve Rusya; Balkan- larda bir savaş çıkarsa zayıf gördükleri Balkan Devletlerini korumak için savaş sonunda mevcut sınırların değişmemesi gerektiğini ilan etmiş, İn- giltere ve Fransa da bu fikri desteklemiştir. Ancak Ingiltere ve Fransa, Birinci Balkan Savaşı sonuç- larına ses çıkarmazken İkinci Balkan Savaşı'nda Osmanlı Devleti'nin Edirne'yi geri almasını pro- testo etmiştir. Bu gelişmelerin, aşağıdakilerden hangisinin bir göstergesi olduğu savunulamaz? A) Osmanlıların İkinci Balkan Savaşı'nda, yitir- dikleri toprakların bir kısmını geri aldığının B) İngiltere ve Rusya'nın ortak bir Balkan politi- kası olduğunun C) Ülkelerin kendi menfaatleri doğrultusunda politika oluşturduğunun D) Avusturya ve Rusya'nın, Osmanlı Devleti'nin Balkan Savaşlarında başarılı olabileceğini düşündüklerinin E) Ingiltere ve Fransa'nın, Osmanlı Devleti'nin genişlemesinden rahatsız olduklarının 6. A B c D)