Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

örtgen şek- aralel ola- re- 30 1. A FEN BİLİMLERİ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI Bu testte 15 soru vardır.

örtgen şek-
aralel ola-
re-
30
1.
A
FEN BİLİMLERİ
İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI
Bu testte 15 soru vardır.
Cevaplarınızı cevap kâğıdının Fen Bilimleri Testi için ayrılan bölümüne işaretleyiniz.
DENEME - 2
1. Büyük yıldız
canlılar nası

örtgen şek- aralel ola- re- 30 1. A FEN BİLİMLERİ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI Bu testte 15 soru vardır. Cevaplarınızı cevap kâğıdının Fen Bilimleri Testi için ayrılan bölümüne işaretleyiniz. DENEME - 2 1. Büyük yıldız canlılar nasıl doğar yaşar ve ölürse yıldızlar da canlılar gibi doğar ve belli bir süre sonra ölür. Ancak yıldızların ömürleri Dün- ya'daki canlı ömründen çok daha uzundur. Enerjisi iyice azalan yıldız, bir süre sonra aniden çöker ve yıldızın dış katmanlarında- ki maddeler uzaya savrulur. Böylece yıldız ölür. Gaz ve toz bulutlarının sıkışması ile yaşamları başlayan yıldızların yaşam süreci- ni belirleyen önemli etkenlerden biri kütleleridir. Fen bilimleri, derste yukarıdaki bilgileri verdikten sonra tahtaya numaralandırdığı aşağıdaki görsellleri asıyor. 2. Kırmızı üstdev 3. Kara delik 2022-2023 EGİTİM-ÖĞRETİM YILI ISO 4. Nebula (Bulutsu) x Emre'nin yaptığı sıralama doğrudur. B Emre'nin yaptığı sıralamanın doğru olması için 4 ve 1 rakamlarının yerini değiştirmelidir. Emre'nin yaptığı sıralamanın doğru olması için 2 ve 5 rakamlarının yerini değiştirmelidir. OPEmre'nin yaptığı sıralamanın doğru olması için 1 ve 3 rakamlarının yerini değiştirmelidir. 5. Koca yeni (Süpernova patlaması) Öğrencilerden görselleri yıldızların yaşam süreçlerine göre sıralamalarını istiyor. Emre'nin yaptığı sıralama; 4-1-2-5-3 şek- lindedir. Buna göre aşağıdaki değerlendirmelerden hangisi doğrudur?