Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

Paragraf 4 20. - 21. soruları aşağıdaki parçaya göre cevaplayınız. Kristof Kolomb, gemilerin zorunlu tamiratı için Jamaika'ya uğ

Paragraf
4
20. - 21. soruları aşağıdaki parçaya göre cevaplayınız.
Kristof Kolomb, gemilerin zorunlu tamiratı için Jamaika'ya uğrar.
Oradaki yerliler tamirata yardımcı olur, gemi tayfasına yiyecek
içecek verir. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen tamirat
b

Paragraf 4 20. - 21. soruları aşağıdaki parçaya göre cevaplayınız. Kristof Kolomb, gemilerin zorunlu tamiratı için Jamaika'ya uğrar. Oradaki yerliler tamirata yardımcı olur, gemi tayfasına yiyecek içecek verir. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen tamirat bitmez. Üstelik gemi tayfası, yerlilerin yiyeceklerini yağmalamaya başlamıştır. Bu duruma kızan yerliler, yardımı ve yiyeceği keser. Çaresiz durumdaki Kolomb, o dönemlerde gemilerde bulunan ve yıldız pozisyonlarını da içeren takvimi karıştırırken ertesi gün Ay tutulması olduğunu öğrenir. Biraz düşündükten sonra kimsenin aklına gelmeyecek bir fikir bulur ve hemen yerlilerin şefine gider. Şefe, Tanrı ile haberleştiğini ve Tanrı'nın yardımın kesilmesine çok kızdığını, bu kızgınlığını da Ay'ı kan kırmızıya çevirerek göstereceğini söyler. Ertesi günün akşamı Ay tutulması başlar ve Ay'ın rengi, tutulmadan dolayı kızıla döner. Kolomb'un oğlu, o anı günlüğüne şöyle yazar: "İnleme ve feryatlarla birlikte her yerden gemilere doğru geldiler, yiyecek ve içecekler getirdiler, Tanrı'ya onları affetmesini söylemesi için amirale yalvardılar." Kolomb; kum saatine bakar, 48 dakika süren tutulma bitmek üzeredir. Onlara Tanrı'nın kendilerini affettiğini ve Ay'ı birazdan normal rengine çevireceğini söyler. Tutulma biter; Tanrı tarafından affedilen yerliler de mutludur, evrenin işleyişini bilen Kolomb da. 20. Bu parçadan aşağıdaki genellemelerin hangisine ulaşılabilir? A) Cehalet, aklî melekelerin kullanılmamasına neden olup köleliği getirir. B) Yeni fikirleri ortaya çıkaran hayal gücü, bilinçten önemlidir. C) Düşünebilme yetisi, çevresel koşullardan dolaylı olarak etkilenir. D) Sorunlar, aslında onları oluşturanların mantığı ile ilgili değildir. E) Bilmezlikten gelmek, irfanın; bilgiçlik taslamak, cahilliğin eseridir. 22.-23. Aerodinam bina mode tünelinde c tutulur. Mc gerekli dü İç ve dış akıma ma denir. Uç inceleme içinden inceleye Akım h hâlinde altında ayrılmı Ses hi Levha alçak hızını orant alçak 21. Bu parçaya göre Kolomb'un istediğini elde etmesi onun Aero alan ise a yüks 22.