Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

SAYISAL 11. Gaz 1. Durum KT Gaz XT K LT Gaz 3. Durum XT LT K 2. Durum Sızdırmaz ve hareketsiz pistonla kapatılmış bir kaba bir m

SAYISAL
11.
Gaz
1. Durum
KT
Gaz
XT
K
LT
Gaz
3. Durum
XT LT
K
2. Durum
Sızdırmaz ve hareketsiz pistonla kapatılmış bir kaba bir miktar gaz konuluyor. Daha sonra özdeş va-
nalardan K vanasının önüne 1. durumdaki gibi rüzgâr gülü tutuluyor ve vana açılarak rü

SAYISAL 11. Gaz 1. Durum KT Gaz XT K LT Gaz 3. Durum XT LT K 2. Durum Sızdırmaz ve hareketsiz pistonla kapatılmış bir kaba bir miktar gaz konuluyor. Daha sonra özdeş va- nalardan K vanasının önüne 1. durumdaki gibi rüzgâr gülü tutuluyor ve vana açılarak rüzgâr gülü- nün dönüşü gözlemleniyor. Buna göre aşağıdakilerden hangisi söylenebilir? (Sıcaklık sabit kabul edi- lecek.) A) Rüzgâr gülü 2. durumdaki gibi L vanasının önüne aynı uzaklıkta olacak şekilde tutularak L vanası açıl- saydı rüzgâr gülü daha hızlı dönerdi. B) Rüzgâr gülü 2. durumdaki gibi L vanasının önüne aynı uzaklıkta olacak şekilde tutularak L vanası açıl- saydı rüzgâr gülü daha yavaş dönerdi. C) Kaba bir miktar daha gaz eklendikten sonra rüzgâr gülü 3. durumdaki gibi K vanasının önüne aynı uzak- lıkta olacak şekilde tutularak K vanası açılsaydı rüzgâr gülü daha hızlı dönerdi. Kaba bir miktar daha gaz eklendikten sonra rüzgâr gülü 3. durumdaki gibi K vanasının önüne aynı uzak- lıkta olacak şekilde tutularak K vanası açılsaydı rüzgâr gülü daha yavaş dönerdi.