Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

SAYISAL FEN BİLİMLERİ Bir gök cisminin üzerinde canlı yaşamın oluşabilmesi ve devam edebilmesi için bazı ihtiyaçlara gerek duyul

SAYISAL
FEN BİLİMLERİ
Bir gök cisminin üzerinde canlı yaşamın oluşabilmesi ve devam edebilmesi için bazı ihtiyaçlara gerek
duyulur. Oksijen, su, besin, uygun sıcaklık bunlardan bazılarıdır.
Aşağıda Ay'ın bazı özelliklerinin yer aldığı bir tablo verilmiştir

SAYISAL FEN BİLİMLERİ Bir gök cisminin üzerinde canlı yaşamın oluşabilmesi ve devam edebilmesi için bazı ihtiyaçlara gerek duyulur. Oksijen, su, besin, uygun sıcaklık bunlardan bazılarıdır. Aşağıda Ay'ın bazı özelliklerinin yer aldığı bir tablo verilmiştir. Gök cismi Su Oksijen Ortalama Sıcaklık Besin 2 Ay Var (Kati) Yok -24°C Yok Buna göre bir canlının Ay'da yaşaması için aşağıdaki önerilerden hangisinin yapılması uygun değildir? A) Ay'daki ortalama sıcaklık değerinin yükseltilmesi için bazı çalışmalar yapılabilir. B) Ay'daki oksijen yetersizliğinin önüne geçebilmek için ortama oksijen verebilen canlılar eklenebilir. C) Ay'da atmosfer olayları oluşturabilecek yapay ortamlar oluşturulabilir. D) Ay ortamına dışarıdan hazır besin takviyesi yapılması yeterlidir.