Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

şekilde- zemine ektedir. yönde Sida- Ephesus Akademi 2. 1. Yıldırım düştüğü zaman önce ışık görür ardından gök gü- rültüsü duyar

şekilde-
zemine
ektedir.
yönde
Sida-
Ephesus Akademi
2. 1. Yıldırım düştüğü zaman önce ışık görür ardından gök gü-
rültüsü duyarız.
D)
C)
II. Gökyüzünde meydana gelen güneş patlamaları ya da ta-
rihte Tycho, Kepler gibi bilim insanları tarafından da göz-
l

şekilde- zemine ektedir. yönde Sida- Ephesus Akademi 2. 1. Yıldırım düştüğü zaman önce ışık görür ardından gök gü- rültüsü duyarız. D) C) II. Gökyüzünde meydana gelen güneş patlamaları ya da ta- rihte Tycho, Kepler gibi bilim insanları tarafından da göz- lenmiş süpernova patlamalarını çıplak gözle ya da teles- koplarla görebilir fakat bu patlamalara ait ses duymayız. 400 Buna göre, I ve II. olaylarla ilgili aşağıdaki verilen değer- lendirmelerden hangisi doğrudur? A) B) 1 Farkın oluşmasının se- bebi, yıldırımın bize ya- kın düşmesi sesin ise uzakta oluşmasıdır. Sesi geç duymamızın sebebi, ses dalgalarının gazlı ortamda katı orta- ma kıyasla düşük hızlar- da yayılmasıdır. Gözlemciye Işığın ses- ten daha önce ulaşma- sının sebebi ses dalga- larının elektromanyetik dalgalara kıyasla daha düşük hızlarda hareket etmesidir. Gözlemci, ışık kayna- ğına ses kaynağından daha yakın oldu için ses geç işitilir. E) Ses dalgaları gazlı or- tamda elektromanyetik dalgalara kıyasla düşük hızlarda yayılır. Patlamalarda ses duyul- mamasının sebebi, pat- lamaların titreşim oluş- turmamasıdır. Ses dalgaları boyuna, elektromanyetik dalgalar ise enine dalgalar olduğu için ışığı görür fakat ses duymayız. Ses dalgaları mekanik, ışık ise elektromanyetik dalga olduğu için süper- nova patlamalarını görür fakat işitemeyiz. Ses, yayılmak için orta- ma ihtiyaç duyarken; ışık boşlukta da yayılabilir. Patlamalarda ses du- yulmamasının sebebi, ışığın elektromanyetik dalga olmasıdır.