Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

Sözcükte Anlam 14. Zengin bir adamın Göztepe Erenköy taraflarında, sekiz on dönüm bahçeli, büyük bir köşkü varmış. Adam, bu bahç

Sözcükte Anlam
14. Zengin bir adamın Göztepe Erenköy taraflarında,
sekiz on dönüm bahçeli, büyük bir köşkü varmış.
Adam, bu bahçenin bir köşesine bir bina daha
yaptırmaya karar vermiş. Eskiden binalar hep ah-
şap yapıldığı için gereken keresteyi tomruk hâl

Sözcükte Anlam 14. Zengin bir adamın Göztepe Erenköy taraflarında, sekiz on dönüm bahçeli, büyük bir köşkü varmış. Adam, bu bahçenin bir köşesine bir bina daha yaptırmaya karar vermiş. Eskiden binalar hep ah- şap yapıldığı için gereken keresteyi tomruk hâline getirtmiş ve inşaat yaptıracağı yere bunları istif et- tirmiş. Bu tomrukların içinde çam, gürgen, meşe ve ceviz ağaçları da bulunuyormuş. Yaz mevsimi olmadığı için Nişantaşı'ndaki konağında oturan zengin adam, bir sabah köşküne gitmiş ve köşkün saf bekçisine emir vermiş: - - Bir hizarcı (kereste biçen kişi) bul, bahçede- ki ağaçların arasındaki çamları biçtir, tahta ve kalas yaptır, demiş. Saf uşak da efendisinin emri üzerine hızarcıları bulmuş. Ne var ki çam tomrukları yerine, köşkün bahçesinde ne kadar kıymetli çam ağacı varsa kestirip devirmiş. Bu akılsız uşağın adı, ... uşak kalmış. Metinde altı çizili söz grubu yerine aşağıdaki- lerden hangisi getirilebilir? A) Nitekim C) Nihayet B) Gelgelelim D) Üstelik AHÇEŞEHİR KOLEJİ 16.