Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

STENED NECTEZ Tunes Varlık Bitki Çiçek 601 1 Kapsom SIRALAMA GENELDEN OZELE Bir kelime, birden çok türde varlığı veya kavramı ka

STENED NECTEZ
Tunes
Varlık
Bitki
Çiçek
601
1
Kapsom
SIRALAMA
GENELDEN OZELE
Bir kelime, birden çok türde varlığı veya kavramı karşıla-
yacak bir anlama sahipse buna "genel anlamlı" kelime;
yalnızca bir türde varlığı veya kavramı karşılayacak bir
anlamı var

STENED NECTEZ Tunes Varlık Bitki Çiçek 601 1 Kapsom SIRALAMA GENELDEN OZELE Bir kelime, birden çok türde varlığı veya kavramı karşıla- yacak bir anlama sahipse buna "genel anlamlı" kelime; yalnızca bir türde varlığı veya kavramı karşılayacak bir anlamı var ise de buna "özel anlamlı" kelime denir. Da- ha iyi bir tanımla; sözcüğün bir türün tamamı için kulla- nılmasına "genel anlam", o türün sadece bir ya da birkaç örneğine işaret edecek şekilde kullanılmasına da "özel anlam" denir. Tanımlardan anlaşılacağı üzere, bir kelime- nin kapsamı daraldıkça özel anlamlı, kapsamı genişle- dikçe genel anlamlı olur. Aşağıdaki cümlelerin hangisi özel anlam ifade etmek- tedir? A) İnsan bu, su misali kıvrım kıvrım akar ya. B) Sinema kültürü her insanda farklılık gösterir. C) Dost, kara günde belli olur. D) Roman, yeni kapağı ile dikkatleri üzerine toplamıştı.