Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

-t 3. (1) Vücuttan dışarı atılırken katlanması zor acılar çekti- ren böbrek taşlarının görülme sıklığı her geçen yıl ar- tiyor.

-t
3.
(1) Vücuttan dışarı atılırken katlanması zor acılar çekti-
ren böbrek taşlarının görülme sıklığı her geçen yıl ar-
tiyor. (II) Böbrek taşlarını insan popülasyonun yaklaşık
yüzde onluk kısmı yaşamlarında en az bir kez tecrübe
ediyor. (III) Tüm böbrek

-t 3. (1) Vücuttan dışarı atılırken katlanması zor acılar çekti- ren böbrek taşlarının görülme sıklığı her geçen yıl ar- tiyor. (II) Böbrek taşlarını insan popülasyonun yaklaşık yüzde onluk kısmı yaşamlarında en az bir kez tecrübe ediyor. (III) Tüm böbrek taşı türlerinin oluşum sebep- lerinde liste başında yeterince sıvı tüketmemek yer alı- yor. (IV) Hatta bilim insanları, küresel ısınmanın insan vücudunun suya olan ihtiyacını artıracağı için böbrek taşının görülme sıklığının yükselmesinden endişe edi- yor. (V) Araştırmacılar, böbrek taşı üretimine meyilli bün- yelerde bol su tüketiminin böbrek taşlarının seyreltil- mesinde yardımcı olduğunu bildiriyor. Bu parçada numaralanmış cümlelerle ilgili aşağı- dakilerden hangisi yanlıştır? A) I. cümlede giderek çoğalan bir durumdan söz edil- mektedir. O C) III. cümlede böbrek taşının oluşumuna yol açan en temel unsura değinilmektedir. II. cümlede böbrek taşlarına ilişkin bir saptamada bulunulmaktadır. D) IV. cümlede gerçekleşeceği öngörülen bir durum- dan duyulan kaygı belirtilmektedir. E) V. cümlede nesnel bir bilgi yorumlanarak dile geti- rilmektedir. G