Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

TEST-08 ADDE VE ENDÜSTRİ akligini ! Cartumak için gerekli olan isi miktarıdır. inin sıcaklıklan eşit miktarlarda artırıldığında

TEST-08
ADDE VE ENDÜSTRİ
akligini ! Cartumak için gerekli olan isi miktarıdır.
inin sıcaklıklan eşit miktarlarda artırıldığında en fazla isi alan mas
verdiğinde sıcaklığı
2
delerine eşit miktarda isi
mediği düşünülecek)
t kütleli K L ve M maddelerinin sıca

TEST-08 ADDE VE ENDÜSTRİ akligini ! Cartumak için gerekli olan isi miktarıdır. inin sıcaklıklan eşit miktarlarda artırıldığında en fazla isi alan mas verdiğinde sıcaklığı 2 delerine eşit miktarda isi mediği düşünülecek) t kütleli K L ve M maddelerinin sıcaklıklarının zamana bag 111 A L en fazla artan mad Zaman K, L ve M'den hangileridir? D)I - M H-L Il-K >4.)< uz erir suya dönüşür. Su daha sonra buharla- ren grafik aşağıdaki gibi olur. A) Sıcaklık C) Sıcaklık MAKSIMUM Sivi miktarı Yukarıdaki grafikte, isitilmakta olan saf bir maddenin sıvı hâlinin miktarının zamana bagi değişimi goste Buna göre bu maddenin sıcaklığının zamana bağlı değişimini gösteren grafik hangi seçenekteki rilmiştir. gibi olabilir? t, t₂ t t t Zaman (dk) Zaman (dk) B) Sıcaklık Zaman (dk) tambilig ← Sıcaklık Zaman (dk) Zaman (dk) 4. Aşağıdaki tabloda özdeş ısıtıcılarla eşit süre isitilan K, L, M ve N maddelerinin kütleleri, öz ısıları, ısıtılma sü- releri ve sıcaklık artışları verilmiştir. ulma süresi (dk) Sıcaklık artışı (°C)