Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

tet- nh 4. 20 Nisan 1924'te kabul edilen 1924 Anayasası'nın ilk beş Madde 2: Devletin başkenti Ankara, dili Türkçe, dini İs- mad

tet-
nh
4. 20 Nisan 1924'te kabul edilen 1924 Anayasası'nın ilk beş
Madde 2: Devletin başkenti Ankara, dili Türkçe, dini İs-
maddesi şunlardır:
Madde 1: Türkiye Devleti bir cumhuriyettir.
lam dir.
Madde 3: Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.
Madde 4: T

tet- nh 4. 20 Nisan 1924'te kabul edilen 1924 Anayasası'nın ilk beş Madde 2: Devletin başkenti Ankara, dili Türkçe, dini İs- maddesi şunlardır: Madde 1: Türkiye Devleti bir cumhuriyettir. lam dir. Madde 3: Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Madde 4: Türk milletini ancak Türkiye Büyük Millet Mec- lisi temsil eder ve millet adına egemenlik hakkını yalnız o kullanır. Madde 5: Yasama yetkisi ve yürütme gücü Büyük Millet Meclisinde belirir ve onda toplanır. ● ● ● ● Buna göre 1924 Anayasası için aşağıdakilerden hangi- si söylenemez? AY Güçler birliği esasını öngörmüştür. BDevletin rejimine açıklık getirmiştir. Milli egemenlik ilkesini esas almıştır. DTBMM'nin yetki ve görevlerine açıklık getirmiştir. Laik devlet düzenini kurmak üzerine temellendirilmiştir.