Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

TÜRK DİLİ VE EDEBİY SOSYAL BİLİMLER-1 T 39. T O i AYT 37. Aşağıdaki haritada iki farklı ülke numaralanarak göste- rilmiştir. Bu

TÜRK DİLİ VE EDEBİY
SOSYAL BİLİMLER-1 T
39. T
O
i
AYT
37. Aşağıdaki haritada iki farklı ülke numaralanarak göste-
rilmiştir.
Bu iki ülkenin uyguladığı nüfus politikalarıyla ilgili
aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) I numaralı ülke 1950 - 197

TÜRK DİLİ VE EDEBİY SOSYAL BİLİMLER-1 T 39. T O i AYT 37. Aşağıdaki haritada iki farklı ülke numaralanarak göste- rilmiştir. Bu iki ülkenin uyguladığı nüfus politikalarıyla ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A) I numaralı ülke 1950 - 1975 yılları arasında nüfus artışını teşvik ve dış göç alımı politikası uygulanmış- tır. B) Il numaralı ülkede 1948 yılında önce ve 1990 yılın- dan sonra aynı nüfus politikası uygulanmıştır. C) I numaralı ülkede yaşlı nüfus oranının artması so- nucunda günümüzde uygulanan nüfus politikasına geçilmiştir. D) Il numaralı ülkede 1948 yılında, nüfusun dinamik özelliğini yitirmesi ve ülkenin geleceğinin riske gir- mesi nedeniyle, uygulanan nüfus politikası değişti- rilmiştir. E) I numaralı ülkede 1985 yılından beri ailelerin çok çocuk sahibi olmaları teşvik edilmiştir.