Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

TÜRKÇE 2. fasikü 2. Deneme 2. Unutma ki şairleri haykırmayan bir millet Sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir. Bu dizelerde

TÜRKÇE 2. fasikü
2. Deneme
2. Unutma ki şairleri haykırmayan bir millet
Sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir.
Bu dizelerde kullanılan söz sanatı aşağıdakilerin hangisinde vardır?
A) Gözlerinde dinmek bilmeyen bir hüzün,
B) Ey sevgili sen bu ilden gid

TÜRKÇE 2. fasikü 2. Deneme 2. Unutma ki şairleri haykırmayan bir millet Sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir. Bu dizelerde kullanılan söz sanatı aşağıdakilerin hangisinde vardır? A) Gözlerinde dinmek bilmeyen bir hüzün, B) Ey sevgili sen bu ilden gideli! Beni sana çağırıyor gözyaşlarıyla. Meyve vermez oldu erikler, ötmez oldu bülbüller. C) Deli eder insanı bu dünya, D) Başka sanat bilmeyiz karşımızda dururken Bu gece, bu yıldızlar, bu koku... Söylenmemiş bir destan gibi Anadolu'muz Bu tepeden tırnağa çiçek açmış ağaçlar... 3. Aşağıdaki dizelerin hangisinde yay ayraç içinde verilen söz sanatı kullanılmamıştır? A) Ah, bu köy türküler, köy türküleri! B) İşte doğduğun eski evdesin birden, Ana sütü gibi candan, Yolunu gözlüyor lamba ve merdiven. (Kisilestirme)