Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

TÜRKÇE vai emoned bru2.8 10. Kültürün beyni nasıl değiştirdiğini anlamaya çalışan araştırmacılar, okuma yazmaya odak- landı. Bu

TÜRKÇE vai emoned bru2.8
10.
Kültürün beyni nasıl değiştirdiğini anlamaya
çalışan araştırmacılar, okuma yazmaya odak-
landı. Bu beceriler, insanlık tarihine göre yeni
ortaya çıktığı için bunlarla ilgili özel genlerimiz
yok. Araştırmacılar Hindistan'da yaşa

TÜRKÇE vai emoned bru2.8 10. Kültürün beyni nasıl değiştirdiğini anlamaya çalışan araştırmacılar, okuma yazmaya odak- landı. Bu beceriler, insanlık tarihine göre yeni ortaya çıktığı için bunlarla ilgili özel genlerimiz yok. Araştırmacılar Hindistan'da yaşayan, Hint- çe konuşan ve yaş ortalaması 30 olan otuz yetişkin üzerinde çalıştı. Yirmi bir yetişkine altı ay içinde Hint alfabesiyle okuma yazma öğre- tildi. Dokuz yetişkine ise hiçbir şey öğretilmedi. Altı aylık süreç öncesinde ve sonrasında tüm gönüllülerin beyinleri tarandı. Sonuçta araştır- macılar, okuma yazma öğrenen yetişkinlerin beyinlerinde kayda değer değişimler gördü. Bu bireylerin beynin öğrenmede rol oynayan en dış tabakasında etkinlik artışı olduğu kanıtlandı. Bu metinden yola çıkılarak aşağıdakilerden han- gisine ulaşılabilir? A) Kültürel faaliyetlerde bulunan insanların beyinleri, bulunmayanlara göre daha fazla etkinlikte bulunur. B) Okuma yazma öğretilen bireyler, kültürel etkinlik- lere daha fazla katılma eğilimi gösterir. -HvamC) Belli bir sürede belli bir grupla öğrenilen okuma yazma etkinlikleri, kültürel gelişmeye yardımcı olur. D) Okuma yazma öğrenme, beynin dış tabakasını etkiler ve bu da kültürün beyni etkilediğini ispatlar.