Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

Turkcell X 16:17 6. (1) Bulunduğum kasabanın hemen arkasındaki or- manlık bir dağa çıktım. (II) Önce fundalıklar arasında, sonra

Turkcell
X
16:17
6. (1) Bulunduğum kasabanın hemen arkasındaki or-
manlık bir dağa çıktım. (II) Önce fundalıklar arasında,
sonra çamlar arasında, uzun uzun, hedefsiz ve mak-
satsız dolaştım. (III) Dağın en yüksek yerinde saatler-
ce kaldım. (IV) Güzel işle

Turkcell X 16:17 6. (1) Bulunduğum kasabanın hemen arkasındaki or- manlık bir dağa çıktım. (II) Önce fundalıklar arasında, sonra çamlar arasında, uzun uzun, hedefsiz ve mak- satsız dolaştım. (III) Dağın en yüksek yerinde saatler- ce kaldım. (IV) Güzel işlenmiş çiçekli bir bahçe gibi önümde uzanan ovaya baktım. (V) Dağın eteğinde siyah kiremitli damları, beyaz minareleri, kırmızı tuğ- ladan uzun fabrika bacalarıyla kabartma gibi duran kasabaya; gümüşi yapraklı kavak ağaçları arasında kaybolan köylere tekrar tekrar baktım. %98 Bu parçadaki numaralanmış cümlelerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez? A) I. cümle, dolayı tümleç ve yüklemden oluşmuştur. dolaylı B) II. cümlede, ikileme zarf tümleci görevinde kullanıl- mıştır. C) III. cümlenin dolaylı tümleci belirtili isim tamlaması- dır. mrk2 YAYINLARI D) IV. cümlenin yüklemi basit yapılı, etken çatılı bir fiil- dir. E) V. cümlenin belirtili nesnesi bir söz öbeğidir.