Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

TYT / TÜRKÇE 26. Muhabir: (1) Yazar: -11- Aslında kitabın konusu uzun zamandır kafamın içinde kendine yer ediniyordu. Konu belli

TYT / TÜRKÇE
26. Muhabir:
(1)
Yazar:
-11-
Aslında kitabın konusu uzun zamandır kafamın
içinde kendine yer ediniyordu. Konu belliydi
ama karakter yapıları ve davranışları çok net
değildi. Karakterlerin daha net hâle gelmesi
için uzun süre çevremde gözlemler

TYT / TÜRKÇE 26. Muhabir: (1) Yazar: -11- Aslında kitabın konusu uzun zamandır kafamın içinde kendine yer ediniyordu. Konu belliydi ama karakter yapıları ve davranışları çok net değildi. Karakterlerin daha net hâle gelmesi için uzun süre çevremde gözlemler yaptım. Bu hem bana çok yardımcı oldu hem de hikâyenin sıra dışı olmasında önemli bir rol oynadı. Muhabir: (11) -- Yazar: - Öyle de söylenebilir. Kitabımda anlatmak is- tediğim meselenin iyi anlaşılması, esasında karakterlerin aralarındaki diyaloglar ile doğru orantılıydı. Sıradan bir anlatımı asla benimse- medim, sıradan bir anlatım benimsemiş olsay- dim belki de bu röportajı yapmıyor olurdum. Bu diyalogda boş bırakılan yerlere aşağıdaki- terden hangisi sırasıyla getirilmelidir? A) I. Son kitabınızı kaleme almaya iten güç neydi ya da nelerdi? II. Karakterler arasındaki diyaloglar tabın an- latımında önemli bir yere sahip mi? B) Kitaplarınız arasında sıra dışı konuya sahip olan bir eseriniz var mı? II. Tüm eserlerinizin odak noktası karakterlerin ilginç diyologları mıdır? C) I. Son yayımladığınız kitabın konusu neydi ve ele aldığınız konuyu tam olarak aktarabildiniz mi? II. Anlatım açısından bu kitabınızın, diğer kitap- Tarınıza benzemediğini ifade edebilir misiniz? D) I. İçerik açısından beğenilen ve ilginç bulunan son kitabınız için özel bir çaba sarf ettiniz mi? II. Üslup-açısından bu kitabınız farklıdır, diyebilir misiniz? E) I. İçerik açısından kitaplarınızın farklı olmasın- da neler rol almıştır? II. Son kitabınızda anlatmak istediklerinizi tam olarak aktarabildiniz mi? 27.