Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

UNITE 3: Kuvvetin Ölçülmesi ve Sürtünme Kuvvetin Ölçülmesi 7. A ve B dinamometreleri ile kurulan şekildeki düzeneklerden yola çı

UNITE 3: Kuvvetin Ölçülmesi ve Sürtünme
Kuvvetin Ölçülmesi
7. A ve B dinamometreleri ile kurulan şekildeki düzeneklerden yola çıkarak aşağıda-
ki şemada bazı ifadeler verilmiştir.
8.
A dinamometresinde
kullanılan yayın kalın-
lığı, B dinamometre-
sindekine

UNITE 3: Kuvvetin Ölçülmesi ve Sürtünme Kuvvetin Ölçülmesi 7. A ve B dinamometreleri ile kurulan şekildeki düzeneklerden yola çıkarak aşağıda- ki şemada bazı ifadeler verilmiştir. 8. A dinamometresinde kullanılan yayın kalın- lığı, B dinamometre- sindekine göre daha fazladır. D Sabit tutulan de- ğişken nedir? Y I ve II ile gösterilen düze- neklerde cismin ağırlığının, yaydaki uzama miktarına olan etkisi incelenmiştir. D Yayın uzamasına etki eden faktör nedir? Y Bağımlı Değişken A ve B dinamometrele- rinde her bir bölmenin magkarşılık geldiği değerler aynıdır. D Bağımsız değişken nedir? B A Dinamometresi Dinamometresi I. Bağımlı değişken nedir? B) Cismin ağırlığı D) Yayların kalınlığı TEST 3 3 Düzeneklere göre verilen ifadelerin doğru (D) veya yanlış (Y) olduğuna karar verilerek ilerlendiğinde ulaşılan çıkıştaki sorunun cevabı hangi seçenekte verilmiştir? (Dinamometrelerde kullanılan yaylar aynı cins maddeden yapılmıştır.) A) Yayların cinsi C) Yaydaki uzama miktarı X II.