Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

VAF/AYT/ Türk Dili ve Edebiyatı Sosyal Bilimler-1 Testi 15. Gazetenin ortaya ilk çıktığı Tanzimat Dönemi'nde eleştiri de hayli ö

VAF/AYT/ Türk Dili ve Edebiyatı
Sosyal Bilimler-1 Testi
15. Gazetenin ortaya ilk çıktığı Tanzimat Dönemi'nde
eleştiri de hayli önemli bir tür olmuştur. Bu dönemin en
alevli tartışması Recaizade Mahmut Ekrem ile Mual-
lim Naci arasında geçer.
Şiir üzerine y

VAF/AYT/ Türk Dili ve Edebiyatı Sosyal Bilimler-1 Testi 15. Gazetenin ortaya ilk çıktığı Tanzimat Dönemi'nde eleştiri de hayli önemli bir tür olmuştur. Bu dönemin en alevli tartışması Recaizade Mahmut Ekrem ile Mual- lim Naci arasında geçer. Şiir üzerine yapılan bu tartışmayı özetleyecek di- yalog aşağıdakilerin hangisinde verilmiştir? A) B.M. Ekrem: Divan şiiri, şiirler içinde en hakikatlisidir. M. Naci: Efendim, böyle söyleyerek edebiyatımızın özünü oluşturan halk şiirine hakaret ediyorsunuz. B) R. M. Ekrem: Bir şiirde kafiye göz için yapılmalıdır azizim, nizam her şeyden üstündür. M. Naci: Şiir musikinin temelini oluşturuyorsa şiirin önce kulağa hitap etmesi lazım gelir. C) R. M. Ekrem: Şiirin Doğu'su Bati'sı olmaz efendim, şiir şiirdir. M. Naci: Peki, neden o zaman kültürün Batı'sı Do- ğu'su oluyor? İsterseniz bir düşünelim. D) R. M. Ekrem: Şiirde basmakalıp şekiller artık bir yana bırakılmalıdır. Her alanda olduğu gibi edebi- yatta da Batı tarzı şiire kati surette geçilmelidir. M. Naci: Sizler, yenilikçi tarzınızla divan şiirinin ya- pısını bozmaya çalışıyor, şiirde yalnız estetiği ön plana çıkarmaya çalışıyorsunuz. Oysa Türk edebi- yatı böyle köklü bir değişime hazır değildir. E) R. M. Ekrem: Şiir estetik bir zevktir mirim, onu böyle kabul etmelisiniz. M. Naci: Estetiği kadar anlama da önem verseniz şiiri yüceltirsiniz. VRA 17. Uzu hun Dur yer var bel lad Ku Ku ye LOA Bu gi A) C 18.