Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

VAFITYT 1. Bu testte sırasıyla, Tarih (1-5), Coğrafya (6-10), Felsefe (11-15) ve toplam 20 soru vardır. DENE 2. Cevaplarınızı, c

VAFITYT
1. Bu testte sırasıyla, Tarih (1-5), Coğrafya (6-10), Felsefe (11-15) ve
toplam 20 soru vardır.
DENE
2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Sosyal Bilimler Testi için ayrılan kısr
1.
Mezopotamya'nın tarihi Sümerlerle başlar. Asya kö-
kenli bir kavim ola

VAFITYT 1. Bu testte sırasıyla, Tarih (1-5), Coğrafya (6-10), Felsefe (11-15) ve toplam 20 soru vardır. DENE 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Sosyal Bilimler Testi için ayrılan kısr 1. Mezopotamya'nın tarihi Sümerlerle başlar. Asya kö- kenli bir kavim olan Sümerler, MÖ IV. binde Aşağı Me- zopotamya'ya yerlesmislerdir. Burada şehir devletleri kurmuş, ilk kanunları yapmış ve yazıyı bulmuşlardır. Aşağıdakilerden hangisi bu bilgilerden çıkabilecek bir sonuç değildir? 2. A Mezopotamya medeniyetinin temelini Sümerler oluşturmuştur. B) Mezopotamya'da tarihî devirler Sümerlerle başla- mıştır. C) Biffhen ilk yazılı hukuk kurallarını Sümerler oluştur- muştur. bulan D) Mezopotamya'da yazıyı ilk defa Sümerler kullan- 3. iştir. E) Sümerlerin Avrupa medeniyetine büyük katkıları ol- muştur. Eski Türklerde otlak ve meralar devletin malı sayılıyor- du. Bu nedenle toplumda büyük toprak sahibi kişiler yoktu. Bu durumun aşağıdakilerden hangisini engellediği savunulabilir?